Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Om oss

Djurens Rätt Umeå har över 700 medlemmar. Vår vision är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.

Vi bedriver utåtriktat arbete i syfte att göra fler människor uppmärksamma på djurrättsfrågor. De frågor som vi jobbat mest med är djuren i livsmedelsindustrin och plågsamma djurförsök. Vi anordnar filmvisningar, föreläsningar och informationsbord på skolor och universitet.

Mat- och livsstilsmässan Vegovision anordnades för första gången 2008 i Umeå och har växt för varje år som gått. Nu anordnar Djurens Rätt Vegovision på tre platser i Sverige! I Umeå, Göteborg och Stockholm.

Vi har en ledamot i Umeå försökdjursetiska nämnd.

Djurens Rätt Umeå är en ideell organisation utan statligt stöd

Skänk gärna en gåva till vår verksamhet genom vårt Plusgiro: 462845-9. Märk inbetalningen med »Gåva«. Tack på förhand!

Bli aktiv!

Vi behöver alltid bli fler som kämpar för djurens rättigheter. Att vara aktiv kan innebära många saker. Ingenting är för stort eller smått.

Att kämpa för djurrätt kan vara att demonstrera, skriva insändare, ordna matmässa, bjuda grannen på vegantårta, dela ut informationsfoldrar i brevlådor, diskutera i en studiecirkel, layouta affischer, ordna spelningar, låna ut sin bil, mejla politiker… Har du frågor eller funderingar, hör av dig till oss på umea@djurensratt.se.

Ett ypperligt tillfälle att lära känna oss är att komma på våra medlemsmöten.