Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Evenemang

Vi har en rad evenemang planerade för året! Notera att vår lokal ligger på innegården, se fotografierna på ”Hitta oss”-fliken. Ta gärna med dig en vän eller två, ju fler desto roligare! Är du sugen på att bli medlem så kan vi ordna det på plats. Varmt välkomna!

Medlemsmöten

Vi har regelbundna möten för alla medlemmar och andra nyfikna varje månad. Vi håller till på Västra Norrlandsgatan 11B om inte annat anges.

Vi försöker lägga dem den 18:e varje månad kl 18 så att det ska vara lätt att komma ihåg. Det blir inte alltid så, till exempel om den 18:e är en fredag eller lördag. Då förskjuts mötet till söndag om möjligt. Det är dock alltid schemalagt och publicerat på denna sida, Facebook och vår mailinglista.

Information via e-post

Vill du hålla dig informerad om vad som händer djurrättsligt i Umeå? Gå gärna med i vår mailinglista, vi skriver alltid ut i den när vi har öppna aktiviteter så som föreläsningar och filmvisningar. Det gör du genom att skicka ett tomt mail till: aktivadjurensratt+subscribe@googlegroups.com

 

Stora vego-grillningen/Vegan BBQ

11 juni kl. 14:00 – 18:00 Broparken

(English summary below)
Nu bjuder vi i Djurens Rätt Umeå in till en vegansk grillkväll i Broparken. Vi bjuder på grillad Oumph! med tillbehör till alla som kommer förbi! Till efterrätt kommer 3 vänners glass bjuda på goda veganska glassar.

All mat kommer att vara vegansk och evenemanget är drog/alkoholfritt.

Tack till vår fantastiska samarbetspartner:
Oumph!

Tack till våra fantastiska sponsorer:
3 vänners glass
Planti
Tidningen VEGO
ClearLife
Daiya

Det kommer finnas en frågesport där du kan vinna fina priser, gratis veganska recept att ta med dig hem, möjlighet att bli medlem i Djurens Rätt och mycket mycket mer.

VILL DU VARA FUNKTIONÄR?
Läs mer på vårt formulär:
https://goo.gl/forms/dkkt5nuTxaIfQ3pA3
_______________________________________

In English:
Djurens Rätt Umeå invites to a vegan barbecue evening in Broparken. Together we barbecue, eat well and have a good time – welcome! All food will be vegan and the event is free from alcohol.

 

Tidigare evenemang

Startträff bokcirkel – Melanie Joy

Den 7 mars kl. 18:30, Västra Norrlandsgatan 11 D

Du missar väl inte vår bokcirkel med Melanie Joys bok ”Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor.”?

Ifall du inte redan har boken eller tänkt låna den via bibliotek kommer vi att köpa in ett antal böcker(startar tråd här i eventet där ni kan anmäla om ni vill köpa bok av oss till reducerat pris) som ni som är medlemmar i Djurens Rätt kan köpa av oss på plats.

Första träffen kommer främst bestå av diskussion om upplägg på bokcirkeln som vi kommer överens om tillsammans, vilka dagar och tider vi ska träffas. Hur många träffar som behövs totalt osv. Samt för att lära känna varandra såklart! Vi kommer att bjuda på fika. 🙂

Anmäl dig på Facebook eller genom att skicka mail till umea@djurensratt.se eller vårt telefonnummer.

https://www.facebook.com/events/608684755985399

Regionträff

Den 18 mars kl 16-19, Västra Norrlandsgatan 11 B

Är du nyfiken på att lära dig mer om djurrätt och effektiva sätt att arbeta för att djurens situation ska förändras? Vill du lära känna andra djurrättsintresserade som bor i närheten av dig? Varmt välkommen på regionträff med Djurens Rätt!

Vi ordnar den här träffen för alla medlemmar i Djurens Rätt som är bosatta i Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och som vill jobba för en djurvänligare värld med Djurens Rätt. Genom att lära oss mer om aktivism och att samarbeta med andra blir vi en starkare kraft för djuren – tillsammans gör vi skillnad!

Läs mer om regionträffen på djurensratt.se/regiontraff

Rädda Djuren besöker Utopia

22 april, kl 10-17
Utopia Shopping (i centrum)

Djurens Rätts barnklubb kommer med maskot till Utopia och har tidningar och annat att dela ut!

Smakprovning inför Vegovision

29 april, kl 10-17
Ica Maxi Strömpilen

Djurens Rätt Umeå bjuder på smakprov i butik! Vi bjuder på taco! Anamma Färs för att vara exakt!

Vi är där för att göra reklam för Vegovision. Vi kommer att ha ett bord klätt med affischer och flyers att dela ut till intresserade.

Vi kommer stå i skift, är du intresserad att hjälpa oss så skriv!

facebook-vegovision-event-umea-2017Vegovision

Den 6 maj, Universum Umeå.

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val. Här hittar du allt ifrån skor till mat och alltid det senaste utbudet inom vegovärlden. Kom och lyssna till inspirerande föreläsningar, provsmaka olika produkter och besök en mängd olika utställare. Låt dig inspireras!

Vegovision anordnades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2017 anordnar Djurens Rätt Vegovision på tre platser i Sverige! I Göteborg , Umeå och Stockholm.

Läs mer på vegovision.se
Vill du vara volontär på Vegovision Umeå?

 Infobord på Kostbollen

12 maj, kl 12-14

Kostbollen är det fantastiska evenemang som består av möte och nöje med andra kostvetar- och dietiststudenter från hela Sverige! Vi kommer ha gratismaterial att dela ut och naturligtvis prata djurrätt! 🙂

Tacokväll efter Vegovision

18 maj, kl 18-20
Västra Norrlandsgatan 11D

Blev du medlem på Vegovision i helgen? Har du kanske varit volontär på Vegovision? Eller är du nyfiken på Djurens Rätt? Kom och ät tacos med oss.

Vi kommer snacka lite om vad vi gör och vilka evenemang som kommer att ske i framtiden.

Djurens Rätt Umeå har över 700 medlemmar. Vår vision är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Vi bedriver utåtriktat arbete i syfte att göra fler uppmärksamma på djurrättsfrågor.

All mat är vegansk. Vi kan tyvärr inte ha djur i lokalen.

Hör av dig till umea@djurensratt.se om du har frågor. Anmäl dig här genom att trycka att du kommer eller till ovanstående mailadress.